Bosnia şi Herţegovina

Condiţii de călătorie

Cetăţenii români nu au nevoie de viză de intrare în Bosnia şi Herţegovina (BiH), pentru călătorii care nu depăşesc 90 de zile în decurs de 6 luni de la data primei intrări.

Cetăţenii români pot intra pe teritoriul acestui stat cu un paşaport valabil sau cu cartea de identitate valabilă.

Totodată, cetăţenii români care doresc să intre pe teritoriul BiH trebuie să facă dovada deţinerii sumei de 150 KM (mărci convertibile) sau de 75 de Euro pentru  fiecare zi de şedere pe teritoriul acestei ţări.

După expirarea termenului de 90 de zile consecutive, dacă se dorește prelungirea șederii în BiH, cetățeanul român trebuie să se adreseze Serviciului pentru Străini al BiH pentru depunerea documentelor în vederea eliberării unui permis de rezidență, care poate fi temporar / eliberat pe o perioadă de maxim un an de zile sau permanent / cu valabilitate nelimitată.

 

Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia locală, este indicată consultarea periodică a informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile bosniace.

Ministerul Afacerilor Externe al Bosniei şi Herţegovina (www.mvp.gov.ba)

 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.


 

Discursul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Naționale a României

01.12.2018

„Excelențe, Doamnelor și domnilor, Dragi români, Trăim împreună privilegiul de a fi cei cărora istoria ne-a dat șansa…

Mesajul ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu ocazia Zilei Naționale a României

01.12.2018

Au trecut 100 de ani de la momentul în care generația de la 1918 a reușit Marea Unire, iar România sărbătorește acest Centenar ca un …

Celebrarea Zilei Naționale a României la Sarajevo

29.11.2018

La 27.11.2018, Ambasada României la Sarajevo a organizat recepția de Ziua Națională a României. Evenimentul s-a bucurat de o…

Centenarul sărbătorit la Sarajevo

23.11.2018

Centenarul Marii Uniri a fost celebrat la Sarajevo de către Ambasada României în Bosnia și Herțegovina prin prezentarea expoziției de …